Felejthetetlen barlangi extrém kalandtúra a Mecsekben, Orfűn!

 

Felejthetetlen barlangi extrém kalandtúra a Mecsekben, Orfűn!

Csodákkal teli földalatti világba invitáljuk a kalandra vágyókat!

A kiépítetlen Trió-barlangban csillogó cseppkövek között haladva, lelket és testet próbáló élmény során fedezhetők fel a barlangok titkai. A túrán 6 év felettiek és legalább átlagos fizikai kondícióval rendelkezők vehetnek részt. A túrákat barlangkutatók vezetik és teszik biztonságossá! A kalandtúrán résztvevőknek overallt, barlangász sisakot, fejlámpát, gumicsizmát biztosítunk, hogy kényelmes barlangász felszerelést ölthessen minden túrázó.

A program része a Mecsek Házainteraktív kiállításának megtekintése is, ahol bemutatjuk a barlangokban fellelhető cseppkőképződményeket, kialakulásuk folyamatát, a barlangok élővilágát és az országban található nagyobb barlangokról mesélünk.

A barlangtúra időtartama 3-4 óra (a barlangban eltöltött idő 1-1,5 óra).

A túrákat 4 főtől indítjuk!

Bejelentkezés szükséges a +36 20 380 2064- es telefonszámon, vagy az info@mecsekhaza.hu címen!

 

 

A barlangról

 

Trió-barlang

A barlang a Mecsek-hegység egyik legjelentősebb víznyelőbarlangja. Hatodik leghosszabb (240 m), és harmadik legmélyebb (55 m) barlang a térségben. Kutatását 1997-ben kezdte meg a Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület. A Trió-barlang legfőbb vonzereje a változatossága. Szűk kúszodák, tágas aknák, széles folyosók, hasadékok, kürtők megannyi variációja fellelhető benne. A barlang első harmada szűk, kúszós, de igen izgalmas szakasz (Csúszda, Ablak, Liftakna). A második, középső szakasz tágas, aknákkal színesített járat, csodálatos cseppkőképződményekkel (Rétes-terem, Búbos-kemence, Zászló, Tamás-akna). Itt beépített létrák segítik a közlekedést. Az első aknában található Búbos-kemence és a felette csüngő cseppkőzászló a Mecsek egyik legnagyobb cseppkőképződmény formációja. A Trió-barlang harmadik harmada ismételten szűkebb, helyenként hasadék jellegű járat kisebb termekkel tagolva (Vizes-ág, Agyagos-ág). A Nagyköves-terem és az Agyagos-ág 1-es és 2-es kistermeinek cseppkőlefolyásai gyönyörű szín- és formagazdagsággal hívják fel magukra a figyelmet. A figyelmes szemlélő a cseppkőkérgeken apró mikrotettarátákat is megfigyelhet. Külön kuriózumot jelentenek a Trió-barlang oldalfalán kipreparálódott puha agyagos márgarétegek.

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé)

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>